Verbinding

Morgen is het moederdag. Sinds ik zelf vader ben heeft deze dag extra betekenis. Ik geef niet alleen speciale aandacht de vrouw die mij het leven schonk, maar ook aan mijn lief, de moeder van onze prachtige kinderen. Het is een dag om dankbaar te zijn voor haar steun en zorg. Op momenten waarop ik het moeilijk heb rent zij hier in huis onvermoeibaar de gaten dicht. Vol levensenergie, mildheid en wijze raad.

Het belangrijkste wat ik van mijn vrouw heb geleerd is dat échte verbinding met een ander mens eerst vraagt om een goede band met jezelf. Als je niet aan jezelf kunt geven, is het ook moeilijk om anderen iets te gunnen. Als je jezelf niets waard vindt, is het makkelijk om je omgeving naar beneden te halen of anderen juist onnodig op te hemelen. En sta je zelf onder spanning en stress, dan lijden degenen die je het meest dierbaar zijn mee. En dat is zonde: ik heb ervaren dat het leven veel fijner wordt als je beseft dat je helemaal goed bent zoals je bent.

Zelfacceptatie en uiteindelijk zelfliefde vergen veel werk. Niet buffelen voor een promotie, extra omzet of een gelikt imago maken het verschil, maar juist kwetsbaarheid, stilstaan, invoelen op oude overtuigingen en pijn zodat heling kan ontstaan. Niet toegeven aan vluchtgedrag en afleiding die kortstondig plezier oplevert. En je mag vooral heel erg mild zijn voor jezelf, iets wat mannen niet per se aangeleerd krijgen. Vermannen, flink zijn, de blik naar buiten richten en dóór gaan is voor mannen ook anno 2022 nog vaak het devies.

Ik denk echter dat veel mannen echte verbinding willen met zichzelf en anderen. Maar ook dat zij opzien tegen de hobbelige weg ernaar toe. Laten we het daarom samen doen, als mannen onder elkaar, zodat we de band met onszelf herstellen. Vandaar uit ontstaat er ruimte om écht en onbevangen te verbinden met de rest van de wereld.

Wil jij ook aan de band met jezelf werken en lijkt het je fijn om daarbij gedragen te worden door andere mannen met dezelfde wensen? De Wildeman organiseert mooie activiteiten die je op weg helpen. Buiten in de natuur en met genoeg ruimte voor luchtigheid. Zoals de Mannencirkel: 27 mei a.s. is er weer één. Of het Reconnect with Nature weekend van 20 t/m 22 mei van Blauwbloem in samenwerking met Loving Nature. En tot slot: vergeet niet de belangrijkste vrouw(en) in je leven morgen even een onbespoten bloemetje te brengen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *