Coaching

De Wildeman is ervoor mannen die méér uit het leven willen halen. Bewuste mannen die zélf aan het roer willen staan en succesvol willen zijn in de rollen die je als man kunt hebben. Niet door competitie of haantjesgedrag, maar vanuit liefde, innerlijk leiderschap en de drive om zichzelf voortdurend te ontwikkelen óók als dat moeilijk is.  Eén van de manieren waarop ik dat doe is coaching.

Door de jaren heen ik mijzelf ontwikkeld en geschoold tot (intuïtief) coach. De grote meerwaarde van coaching zit ’em er voor mij in dat ik als coach mijn klanten vanuit gelijkwaardigheid handvatten geef om zélf aan de slag te gaan met belangrijke levensvragen of thema’s. Eigenaarschap over een probleem is vaak al het begin van de oplossing.

Iets voor jou? En waar kunnen we het over hebben?

Ik help vaak mannen die al een heel compleet leven hebben en maatschappelijk prima mee kunnen komen, maar evengoed in stilte worstelen. En daarmee zichzelf en hun directe omgeving tot last zijn. De levensvragen en thema’s om op gecoacht te worden kunnen over van alles gaan. Werk, relatie, ondernemerschap, kinderen, vaderschap, zingeving, “man zijn”, ruimte voor jezelf innemen of een combinatie van deze en andere onderwerpen.

Wellicht heb je al een concrete coachvraag als je bij mij komt. En anders kunnen we samen onderzoeken waar op dit moment jouw behoefte ligt. Coaching draait om het nu: dat wil zeggen dat we niet diep zullen graven in jouw verleden of trauma’s. Weliswaar kan het helpend zijn om deze in een coachtraject te betrekken, maar niet vanuit de gedachte dat er iets gefikst of geheeld moet worden. En alleen als het helpend is om jouw leven nu aangenamer te maken.

Wat levert het jou op?

Coaching kan een wereld van verschil maken.

 • Van continue stress naar (veel) meer rust.
 • Van verzet naar acceptatie.
 • Van het gevoel klem te zitten naar een gevoel van vrijheid.
 • Van onveiligheid naar veiligheid. En van daaruit:
  • Ruimte om je uit te spreken en te gaan staan voor dat wat voor jou belangrijk is, privé en zakelijk.
 • Van slachtofferschap naar invloed.
 • Van “weet ik veel” naar “daar wil ik naartoe”.
 • Van futloos naar energiek.
 • Van automatische piloot naar bewuste keuzes.
 • Van angst voor wat misschien komt naar genieten van wat is.
 • Van hangende schouders naar borst vooruit.

Wat is kenmerkend voor mij als coach?

Mijn professionele achtergrond maakt dat ik goed bekend ben met corporate werkomgevingen. Ik ken de taal van (hogere)managers, consultants en bestuurders en weet wat professionals in het bedrijfsleven en binnen overheden zoal meemaken. Ik kan daarover meepraten en met inlevingsvermogen en compassie naar kijken.

Doordat ik ben opgeleid als jurist ben ik goed in staat om een heldere, duidelijke structuur aan te houden in coachgesprekken. Dat geeft mijn coachees houvast en biedt daarmee veiligheid om open en kwetsbaar te zijn.

Ik ben rustig, observerend en stel open, zorgvuldig geformuleerde en nieuwsgierige vragen die jou in staat stellen om tot de kern te komen en ervoor zorgen dat ik jou passende werkvormen kan aanbieden. Daarbij combineer ik oosterse en westerse inzichten: van chakra’s en aura’s tot elementen uit de cognitieve gedragstherapie. Dat wat ik waarneem zal ik altijd respectvol en geduldig met je delen. Ik prik daar waar nodig, maar ben nooit uit op een confrontatie. En bovenal: ik laat jou heer en meester over je eigen groeiproces.

Ook mijn coachgesprekken vinden bij voorkeur buiten plaats op en rond mijn prachtige verwilderde erf in de Drentse natuur. Voor noodweer beschik ik over een eigen werk- en coachruimte. Videobellen kan in uitzonderlijke gevallen ook, maar bij in principe spreek ik altijd af op mijn erf. In overleg combineer ik gesprekken graag met wandelingen over de heide, meditaties en wellicht zelfs een duik in open water.

Praktische informatie

Een coachtraject bij mij begint altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek zal ik je enkele vragen stellen over jouw wensen en verwachtingen, je leefstijl, gezondheid en je coachvraag. We kijken of er een wederzijdse klik is en als gezegd kunnen we jouw coachvraag samen nader onderzoeken en scherp stellen. Een intakegesprek duurt maximaal een uur. Na afloop van het intakegesprek plannen we in elk geval één maar wellicht meerdere vervolgsessies waarin we aan de slag gaan met jouw coachvraag. Een volledig traject duurt zo’n 3 tot 5 gesprekken (incl. intake). Tussen de gesprekken zal vaak een interval van een week of twee zitten, maar dat stemmen we in overleg nader af.

Alles wat je met mij deelt tijdens een coachtraject wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld en blijft tussen ons.

De kosten voor mijn coachtrajecten zijn als volgt.

 • 3 gesprekken van anderhalf tot twee uur, incl. intake: 450 euro (privé) of 600 euro excl. BTW (zakelijk).
 • 5 gesprekken van anderhalf tot twee uur, incl. intake: 675 euro (privé) of 900 euro excl. BTW (zakelijk).
 • Kosten losse gesprekken: 150 euro (privé) of 200 euro (zakelijk).
 • Kosten losse intake (max. anderhalf uur), zonder vervolggesprekken: 75 euro (privé) of 150 euro (zakelijk).

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Neem contact op voor meer informatie of om een intakegesprek te plannen.

Through all the highs and

through the lows

I’ve learned to live, I’ve learned

to grow

Uit Gizmo Varillas – Born again