Mannencirkel

“Ik vond het fantastisch! Het was fijn om te kunnen delen en verbinden!”

“Je weet het ergens wel, maar het is heel prettig te ervaren dat ook andere mannen met dezelfde dingen zitten.”

“Het was weer leerzaam, verhelderend en fijn!”

“Hier kan ik zijn wie ik ben en word ik gehoord!”

“Je hebt geen idee wat deze bijeenkomsten voor ons betekenen.”

“Prachtig om te horen hoe andere mannen verwoorden wat er in mij omgaat.”

Deelnemers aan De Wildeman Mannencirkel

Mis je verbinding en diepgang met andere mannen om je heen? Mannen die ook aan zichzelf willen werken? En willen groeien? Als man, als vader, partner etc. Kan je zachtheid, creativiteit en intuïtie niet goed kwijt in je dagelijkse omgeving? Zoek je een veilige omgeving waarin je wél wordt gehoord? Waarin in andere mannen naar je luisteren en niet vreemd opkijken van dingen die buiten hun referentiekader vallen? En sta je open voor lichaamswerk en meditaties? Ja? Dan nodig ik je graag uit voor de maandelijkse mannencirkel van De Wildeman in de Drentse natuur.

Waarom een cirkel alleen voor mannen?

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat veel mannen behoefte hebben aan authentiek, non-competitief contact met andere mannen. Velen van ons groeiden op in een omgeving waar mannen vooral hard werkten, veel weg waren, nauwelijks over hun gevoelens spraken en in onderlinge contacten vooral aan de oppervlakte bleven. Hoewel de samenleving nu vaak anders in elkaar steekt, zie ik dit nog veel om mij heen. Als jong volwassene nemen “we” deze zogenaamd mannelijke houding over: bang voor afwijzing of om niet mans gevonden te worden. Dit terwijl er onder de oppervlakte uiteraard van alles speelt wat we graag willen delen met andere mannen. Want wie begrijpt een man nou beter dan een andere man? En het resultaat van niet delen? Vastlopen! In je relatie of werk bijvoorbeeld. 

Toen ik de dertig al gepasseerd was en vastliep op verschillende fronten (o.a. vaderschap, carrière) kwam ik voor het eerst in aanraking met vormen van ‘mannenwerk’. Tijdens retraites, coaching en als deelnemer aan een mannencirkel ontdekte ik dat ik niet de enige man was die eigenlijk maar wat aanrommelde, niet goed voor zichzelf zorgde en grote behoefte had aan onbevooroordeeld en open contact met andere mannen. Wat een opluchting! Nu ik beschik over mijn eigen erf in de Drentse natuur is voor mij de tijd rijp om een eigen mannencirkel te starten en ook andere mannen de kans op verbinding en persoonlijke groei te bieden.

Wat mag je verwachten van de Wildeman Mannencirkel?

Een safe space omgeven door de Drentse natuur waar je kunt zijn wie je bent en kunt delen wat je wilt delen met andere mannen. Daarbij zijn er in principe geen taboes en is het uitgangspunt dat de groep naar jou luistert. Dus geen ongevraagde adviezen en discussies. Wat wordt besproken in de groep blijft binnen de groep.

Ook kan je leren en je laten inspireren door de verhalen en de kwetsbaarheid van anderen. Nieuwe inzichten kunnen dienen als brandstof voor persoonlijke groei. Thema’s die besproken kunnen worden zijn bijvoorbeeld geven / ontvangen, jezelf laten zien, burn-out, eenzaamheid, zingeving, intimiteit, ownership, competitie en vaderschap. Ik ben tijdens deze gesprekken aanwezig als facilitator om alles in goede banen te leiden. Er is altijd gelegenheid voor stilte, een korte wandeling of juist vormen van lichaamswerk zoals eenvoudige yoga oefeningen en qui gong. Tot slot is er ruimte voor humor, luchtigheid en natuurlijk vuur!

mannenwerk, mannencoach, mannencirkel, Dwingeloo, Drenthe

 

Voor wie is de Wildeman Mannencirkel?

Elke man vanaf 16 jaar is van harte welkom! De deelnemers zijn jong en oud(er ;)) en hebben allerlei achtergronden.

Het belangrijkste is dat je jezelf wilt ontwikkelen, een brede interesse hebt en in verbinding wilt staan met andere mannen. Een open en onbevooroordeelde blik en de wil om naar anderen te luisteren is daarbij cruciaal. Twijfel je over deelname? Bel of mail gerust om even kennis te maken en te overleggen.

Praktische informatie

De Wildeman Mannencirkel komt elke laatste vrijdag van de maand bij elkaar op het erf van De Wildeman in Dwingeloo. We zijn dus altijd buiten. Dwingeloo is ongeveer 35 tot 40 minuten rijden van Zwolle en Groningen en ca. 20 minuten rijden van Hoogeveen en Assen. De bijeenkomst begin om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 22.30 uur.

Er is genoeg gratis parkeerruimte. Het erf van De Wildeman is met het ov matig bereikbaar, maar er is altijd de mogelijkheid om te kijken of je kunt carpoolen met een andere deelnemer.

Geheel volgens de filosofie van De Wildeman gaat de Mannencirkel altijd door, behalve op feestdagen en bij noodweer. Houd daar dus rekening mee bij je kledingkeuze. Het is fijn als je kleding draagt die lekker zit, waarin je kan bewegen, die vies mag worden en naar rook mag ruiken.

De Wildeman zorgt voor water / thee / koffie. Om met volle aandacht en helder van geest gesprekken te kunnen voeren drinken we geen alcohol.

Er is geen maximum aantal deelnemers, maar ik houd de groepsgrootte wel beperkt zodat er voldoende ruimte is voor iedereen. Zodra de groep te groot wordt, open ik een wachtlijst. 

Per bijeenkomst vraag ik een bijdrage van 17,50 euro per persoon voor de catering, brandhout en voorbereiding. Na afloop van de bijeenkomst stuur ik je hiervoor een betalingsverzoek. 

Kom gerust een keer meedoen om te kijken of de mannencirkel ook jou kan helpen jezelf verder te ontwikkelen. Je kan je aanmelden voor een “proefcirkel” door een appje of e-mail te sturen. Klik hier voor de contactgegevens.  Je ontvangt altijd een bevestiging van deelname.

Na je proefdeelname plannen we een korte belafspraak om te bespreken of je vaker wilt komen. Als je besluit vaker te komen, dan houd ik vanaf dat moment elke cirkel een plekje voor je vrij. Kan je een keer niet, meld je dan tijdig af door even contact op te nemen. 

Breng je een andere geïnteresseerde man mee? Dan mag één van jullie gratis deelnemen aan de cirkel. Graag wel even je introducé van tevoren bij mij aanmelden. 

 

Data 2024:

  • 28 juni
  • 26 juli
  • 30 augustus
  • 27 september
  • 25 oktober
  • 29 november
  • 20 december (let op: één week eerder)

mannencirkel, Drenthe, Dwingeloo, coach, mannenwerk

 

Individually we are one drop, together we are an ocean

Ryunosuke Akutagawa, Japans schrijver