Buiten!

De activiteiten van De Wildeman zijn altijd buiten in de Drentse natuur. Een bewuste keuze! Buiten spelen prikkelt de zintuigen. Buiten zijn de tools om sportief, spiritueel of scheppend bezig te zijn in overvloed aanwezig. De elementen doen je beseffen dat je leeft: als je huid gloeit van de kou, dampt van het zweet, nat is van de dauw of bruin van de modder is er vaak alleen maar het hier en nu. En van daaruit kan ontspanning en persoonlijke groei (zelfzorg) ontstaan, omdat verwachtingen, conventies en systemen wegvallen.

De Wildeman beschikt over een verwilderd erf van ongeveer 4 hectare middenin de Drentse natuur. Er groeien wilde bloemen, er staat een grote oude eik – een symbool van onder andere wijsheid -, er zijn jonge fruitbomen en -struiken en het erf wordt bevolkt door paarden, geiten, konijnen en een varken. Er zijn diverse weides en velden om in privacy samen te komen. Het is een verlangen van De Wildeman om dit erf – deze vrijplaats – te delen met anderen. Het is mogelijk om te blijven overnachten in een eenvoudig maar liefdevol ingericht appartement.

Op ongeveer 500 meter afstand ligt het Leggelderveld, een uniek afwisselend, kleinschalig natuurgebied met heide, bos en diverse meertjes en plassen. Kraanvogels, herten en adders kom je met enige regelmaat tegen. ‘s ochtends zie je er soms witte wieven en ‘s avonds de mooiste zonsondergangen. Hier zijn talloze slingerpaadjes om te wandelen en voldoende ruimte voor lichaamswerk, meditaties of om gewoon koffie te drinken.

Elk pad

Elke bochte

Alle wegen brengen wat neijs

Horizons

Want die be’j neudig

Op dizze lebenslange reis

Daniel Lohues, uit ‘Stap veur stap’