Over De Wildeman

De Wildeman helpt mannen die méér uit het leven willen halen. Bewuste mannen die zélf aan het roer willen staan en succesvol willen zijn in de rollen die je als man kunt hebben. Niet door competitie of haantjesgedrag, maar vanuit liefde, innerlijk leiderschap en de drive om zichzelf voortdurend te ontwikkelen óók als dat moeilijk is. Mannen die gehoord willen worden, maar ook bereid zijn om naar anderen te luisteren en te verbinden. Ben jij zo’n man?

De Wildeman heeft als missie om jou te faciliteren en te begeleiden in fysieke en mentale zelfzorg. Zelfzorg is de basis van waaruit jij leiderschap kunt ontwikkelen en succes kan genereren. Dit doet De Wildeman door je inspireren en te enthousiasmeren om naar buiten te gaan en daar sportief, spiritueel of scheppend bezig te zijn. Op elk moment van de dag en het hele jaar door. Klik hier voor een overzicht van mijn activiteiten. Thema´s die vaak terugkeren tijdens mijn activiteiten zijn onder meer ownership, competitie met andere mannen, een afkeer of verlangen naar zachtheid, geven / ontvangen en controle. Kortom: zaken die JOUW groei nu nog in de weg staan.

Door de ervaringen die De Wildeman je laat opdoen kan je levensenergie weer stromen en kunnen jouw natuurlijke gaven en talenten zich ontwikkelen. Zodat jij het beste in jezelf naar boven haalt. Verbroedering met andere mannen op eenzelfde pad is daarbij heel belangrijk. Lees hier meer over buiten spelen en waarom dat goed voor je is. Lees hier waarom De Wildeman zich exclusief richt op mannen.

mannencoach Dwingeloo

De Wildeman is een initiatief van mij, Martin Brink (1985). Als boerenzoon groeide ik op op het Drentse platteland. Als kind was ik al graag buiten in de natuur. Uren kon ik struinen over ons erf, door bossen en weilanden. Eenmaal volwassen kreeg ik – zoals velen – een kantoorbaan in de Randstad, een carrière en dreigde meermaals opgeslokt te worden door een wereld vol deadlines, conventies, verwachtingen, beeldschermwerk en bila’s. Steeds verder verwijderd van mijn eigen natuur en de natuur daarbuiten werd ik ongelukkig.

Een lieve partner, langdurige inspirerende coaching, sport en lichaamswerk maar vooral ook een verhuizing terug naar de Drentse natuur bleken een schot in de roos. Omringd door rust, heidevelden en krachtige oude eiken begon ik aan een ontdekkingstocht naar mijn ware zelf. De afgelopen jaren volgde ik diverse trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen en ijsbaden. Vaak buiten in de natuur en met elementen uit bijvoorbeeld de tradities van de native Americans en het boeddhisme.

Ik heb ervaren dat fysieke en mentale zelfzorg heel belangrijk is om meer plezier te hebben en succes te oogsten. Niet alleen maakte ik een fysieke transformatie door – slanker, sportiever, stralender – ook mentaal heeft zelfzorg mij veel gebracht. Zo ben ik weerbaarder, zelfverzekerder en tegelijkertijd ook liefdevoller en toleranter geworden. In mijn relatie, vriendschappen en ook zakelijk merk ik dat dingen daardoor makkelijker gaan dan voorheen. Er is minder ongemak en veel meer levensvreugd.

Tot slot: ik koos De Wildeman als naam voor mijn onderneming omdat deze figuur, de wildeman, al eeuwenlang in volksverhalen, sprookjes en sages staat voor het ontdekken, ervaren en controleren van onze oerkracht, diepe verbondenheid met de natuur en het verbinden van oerdrift aan verstand zodat leiderschap en ontwikkeling ontstaat.

(…) zijn wildheid refereert niet zozeer aan woestheid, maar aan zijn innerlijke wilde natuur. Het is de authenticiteit, de oorspronkelijkheid, de natuur van een mens die vaak verloren gaat in het proces van volwassen worden (…).

Ton van der Kroon, uit De terugkeer van de koning