Over De Wildeman

De Wildeman is een creatieve vrijplaats over buiten spelen met als doelgroep mannen vanaf 16 jaar. De Wildeman heeft als missie om mannen te faciliteren in zelfzorg. Dit doet De Wildeman door mannen te inspireren en te enthousiasmeren om naar buiten te gaan en daar sportief, spiritueel of scheppend bezig te zijn. Op elk moment van de dag en het hele jaar door. Zodat zij het beste in zichzelf naar boven halen. Verbroedering is daarbij heel belangrijk. Juist volwassen mannen die de zandbak al lang ontgroeid zijn nodigt De Wildeman van harte uit om mee op avontuur te gaan! Lees hier meer over buiten spelen en waarom dat goed voor je is. Lees hier waarom De Wildeman zich exclusief richt op mannen.

De Wildeman is een initiatief van mij, Martin Brink (1985). Als boerenzoon groeide ik op op het Drentse platteland. Als kind was ik al graag buiten in de natuur. Uren kon ik struinen over ons erf, door bossen en weilanden. Eenmaal volwassen kreeg ik – zoals velen – een kantoorbaan in de Randstad, een carrière en dreigde meermaals opgeslokt te worden door een wereld vol deadlines, conventies, verwachtingen, beeldschermwerk en bila’s. Steeds verder verwijderd van mijn eigen natuur en de natuur daarbuiten werd ik ongelukkig.

Een lieve partner, langdurige inspirerende coaching, sport en lichaamswerk maar vooral ook een verhuizing terug naar de Drentse natuur bleken een schot in de roos. Omringd door rust, heidevelden en krachtige oude eiken begon ik aan een ontdekkingstocht naar mijn ware zelf. De afgelopen jaren volgde ik diverse trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen en ijsbaden. Vaak buiten in de natuur en met elementen uit bijvoorbeeld de tradities van de native Americans en het boeddhisme.

(…) zijn wildheid refereert niet zozeer aan woestheid, maar aan zijn innerlijke wilde natuur. Het is de authenticiteit, de oorspronkelijkheid, de natuur van een mens die vaak verloren gaat in het proces van volwassen worden (…).

Ton van der Kroon, uit De terugkeer van de koning