Voor mannen

Kunnen vrouwen niet buitenspelen dan? Zeker wel! Toch heeft De Wildeman ervoor gekozen om zijn activiteitenaanbod toe te spitsen op mannen. Waarom?

  • Mannen opereren traditioneel meer alleen of in competitie met andere mannen. Ik hoor echter vaak dat óók mannen behoefte hebben aan verbinding. Met verbinding bedoel ik authentiek en non-competitief contact met andere mannen. Ik schep de voorwaarden waarbinnen dat mogelijk is.
  • De afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat coaching en mannenwerk gevolgd. Telkens ervaar ik dat de mannen die ik daar tegenkom tekortschieten in zelfzorg. Het serieuze overheerst: het spelen is tijdens de overgang van jongen naar man verleerd. ‘We’ raken vaak verstrikt in een woud van verwachtingen van anderen. Verwachtingen waar we ten koste van onszelf aan willen voldoen. Carrière, gezin, partner, familie en vriendengroep gaan altijd vóór ons eigen welzijn. Terwijl die zelfzorg zo hard nodig is om op al die andere fronten onbevangen en succesvol te zijn.
  • Ik gun elke man daarom letterlijk en figuurlijk ruimte en rust om óók voor zichzelf te zorgen en geestelijk en lichamelijk tot ontwikkeling te komen. Verstilling, gronding, de helende kracht van de natuur, lichaamswerk, steun van andere mannen en het opdoen van verrijkende nieuwe inzichten en inspiratie kunnen daarbij helpen.
  • Veel mannen werken fulltime in een kantooromgeving of een ander systeem vol voorspelbaarheden en plichten. Ik geloof dat dit ten koste gaat van onze levenskracht. Het contact met buiten, met de natuur waar bijna al die hulpbronnen voor zelfzorg, fitheid en ontplooiing in overvloed beschikbaar zijn wordt gemist. Als jagers en later als boeren leefden onze voorvaders lang geleden al in en met de natuur. De aarde en de elementen horen bij ons, maar in de dagelijkse ratrace vergeten we dat bijna. Naar buiten dus!
  • Inspiratie en leren van elkaar: als mannen dealen we vaak met dezelfde issues op het gebied van bijvoorbeeld relaties, werk en vriendschappen. Laten we daarom van elkaar leren!
  • Het is gewoon leuk om andere mannen met dezelfde interesses te leren kennen en samen sportief, spiritueel of scheppend bezig te zijn. Door ´het mannenwerk´ heb ik de afgelopen jaren mooie, betekenisvolle contacten en zelfs vriendschappen opgedaan.