De Wildeman kickstart your season

1 keer per seizoen organiseert De Wildeman een buitenspeelactiviteit om die periode energiek en fit te beginnen: de kickstart.

De kickstart is altijd buiten en volgt het ritme van de natuur: dat wil zeggen: zodra de zon op is, komen ook wij in actie 馃檪 Dit betekent dat we soms al om 05.30 uur starten en soms ‘pas’ om 08.30 uur.

Het programma is op hoofdlijnen als volgt.

 • Aankomst, kennismaken, ‘inchecken’ (hoe zit je er bij?), korte meditatie.
 • Warming up, eenvoudige lichaamsoefeningen (gebaseerd op yoga, qi gong).
 • Wandeling van ca. 45 minuten (4 tot 5 km). De eerste 15 minuten wandelen we in stilte. Onderweg is er ruimte voor een korte pauze of meditatie.聽
 • Mogelijkheid tot een korte, frisse tot zeer frisse duik in een prachtig bosmeer.
 • Napraten met koffie / thee.

Alles bij elkaar duurt de kickstart ongeveer 2 uur.

 

Klinkt goed, maar waarom zo vroeg?

De ochtend staat symbool voor een nieuw begin. De zon, al duizenden jaren symbool voor vuur en levenskracht, komt op en verdrijft de koude donkere nacht. Dieren ontwaken, planten ontluiken en kunnen weer groeien.

Ikzelf ervaar vaak eerst tegenzin als ik vroeg opsta, maar 贸贸k voel ik me telkens heel voldaan, fit en opgeruimd als ik een mooie ochtendwandeling, duik of fietsritje gemaakt heb, alsof ik een overwinning heb behaald op weerstand en vasthouden aan comfort en “het bekende”. Een actieve start van de dag in de buitenlucht is daarbij gezond voor lijf 茅n geest. En de natuur is in de ochtend vaak op haar best: verstild en wonderschoon. Ideaal om in alle rust op te laden, te voelen en gedachten te ordenen. Bijkomend voordeel: omdat de rest van de wereld nog slaapt kan je al spelend zo gek doen als je wilt 馃槈

Een duik in het meer wordt vaak als grensverleggend ervaren. Misschien voel je weerstand, maar je zal zien dat je veel sterker bent dan je denkt. Je lijf gaat waar je geest wil. Na afloop zal je waarschijnlijk trots en zelfvertrouwen ervaren.聽

Waar wordt de kickstart gehouden?

De kickstart wordt gehouden in een uniek klein, rustig natuurgebied in de omgeving van Dwingeloo (Drenthe).

Een impressie van de locatie

Wat heb ik nodig?

 • Yogamatje of (grote, dikke) handdoek.
 • Stevige wandelschoenen.
 • Een beker of mok.
 • Evt. zwembroek en handdoek om af te drogen.
 • Warme kleren, zeker als je meedoet met de duik. In de winter / najaar is het verstandig om een muts en handschoenen mee te nemen.
 • Evt. regenkleding en een waterdichte tas om je spullen in op te bergen.
 • Een rugzak of andere handige tas om je spullen te dragen tijdens het wandelen.聽

Wat is verder handig om te weten?

De kosten voor deze activiteit zijn 40 euro p.p. in het voorjaar en de zomer (1 april – 30 september) en 35 euro p.p. in de herfst en de winter (1 oktober – 31 maart). De prijzen zijn inclusief koffie of thee. Na afloop stuurt De Wildeman je een betaalverzoek.聽

De kickstart is een groepsactiviteit en gaat door als er minimaal 5 deelnemers zijn. Liever alleen op pad of op een andere dag? Kijk dan bij de customized kickstart of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De kickstart vereist een normale conditie. Voor de frisse duik geldt dat dit onderdeel in elk geval niet geschikt is voor mannen met hartproblemen. Bij twijfel is het raadzaam om even met je huisarts te overleggen.

De kickstart gaat altijd door, dus ook bij regen of als het vriest. Alleen op feestdagen en bij noodweer slaan we over en plant De Wildeman op zo kort mogelijke termijn een ‘inhaalsessie’.

We trekken erop uit in de natuur. Er zijn dan ook geen douche- / toilet- of omkleedvoorzieningen.

Kom je van ver? Dan is het vaak mogelijk om de avond v贸贸r de kickstart je tentje op te zetten op het erf van De Wildeman. Zo hoef je ‘s ochtends vroeg niet lang in een donkere auto te rijden. Hiervoor reken ik een vergoeding van 15,00 euro p.p. voor het medegebruik van sanitair en evt. stroom. Wil je liever luxe overnachten? Mogelijk is het appartement beschikbaar. Zo ja, dan heb je voor 145 euro een overnachting, ontbijt 茅n deelname aan de kickstart. Neem van tevoren even contact op als je dat wilt.

Top! Ik ga mee! Hoe geef ik me op?

Stuur een appje of mailtje naar De Wildeman. Ik plaats je dan op de wachtlijst voor de eerstvolgende kickstart. Klik hier voor contact. Of stuur een pb via de Facebookgroep (@@dewildemancoach).

Opgave kan tot uiterlijk de zaterdag v贸贸r de kickstart (tot 12.00 uur). Je krijgt altijd een bevestiging van deelname en informatie over de exacte startlocatie. En natuurlijk hoor je het ook als de groep helaas vol zit.聽

 

Data 2024

 • 7 juli – zomereditie
 • 6 oktober – herfsteditie
mannencoach, mannenwerk, Dwingeloo, Drenthe, open water, ijsbad